Op zoek naar flip in the classroom?

flip in the classroom
 
Flipped classroom Wikipedia.
Wesley Baker was experimenting with these same ideas at Cedarville University. He presented a paper discussing what he termed the classroom" flip" at an education conference in the year 2000 in what may be the first published mention of the word flip" associated with this model of teaching and learning.
Flipping the classroom zet de les op zijn kop Klasse.
Let ook op de tijd die flipping the classroom vergt van je leerlingen. Wordt hun taakbelasting niet te hoog als ze verschillende vakken online moeten voorbereiden? Een ander probleem is dat je als kijker vlug afgeleid bent door wat buiten het computerscherm gebeurt: je krijgt een sms, iemand komt binnen In de klas heb je meer controle op hoe je leerlingen hun tijd effectief invullen. Heeft iedereen bovendien thuis een computer met internet? Vraag jezelf ook af of de leerlingen er klaar voor zijn. Hebben ze wel de nodige ICT-vaardigheden om flipped te leren? Blijf ook live leraar. Tot slot: een leraar heeft zo veel bagage en leservaring. Dan is er toch niets mis mee om die leraar af en toe ook live te horen? Sommigen zijn immers meester in vertellen, maar daarom niet meester in het monteren van filmpjes. De websites en handleidingen uit dit artikel vind je via het zoekwoord flip op www.klascement.net.
Flip the classroom. Zes voorbeelden. iScholenGroep.
Gelukkig worden er ook steeds vaker onderwijs videos op YouTube gezet.Soms zijn het onderwijs videos die extra informatie geven die andere docenten kunnen gebruiken in de les, maar er zijn ook videos die zeer uitgebreide uitleg bevatten en gebruikt kunnen worden voor flip the classroom.
5 tips voor Flipping the Classroom Vernieuwenderwijs.
Meer lezen over het onderwerp? Leestip: Flip Your Classroom van Jonathan Bergmann. flipping the classroom. Docent maatschappijleer en loopbaanbegeleiding, spelfanaat, gadgetfreak en alumnus master leren en innoveren. Actief bezig met onderwijsinnovatie: ik doe onderzoek, blog, verzorg workshops over onder andere gamification en formatief evalueren en ben actief in het ontwikkelen van onderwijsmateriaal zoals video's' en activerende didactiek.
Flipping the classroom: 6 voor en nadelen Onderwijs van Morgen.
Effectieve, activerende onderwijsvorm. Flipping the Classroom heeft, in ieder geval in het hoger wetenschappelijk onderwijs, een positief effect op de slagingspercentages van leerlingen. Zo blijkt uit een flipping-pilot van Rijksuniversiteit Groningen dat 4 van de 6 docenten vinden dat studenten met deze lesvorm een sterkere leerervaring en een beter begrip van het lesmateriaal hebben.
Flipping the classroom Leraar24.
Flipping the classroom is een van de manieren waarop je video kunt gebruiken in het onderwijs. In het artikel Video inzetten in de les vind je meer informatie over de manier waarop je je lessen met video kunt verrijken. Hoe werkt flipping the classroom?

Contacteer ons